Netflix

Tilpasset hver enkelt land

Grunnet landsspesifikke rettighetsavtaler med filmdistributørene, er ikke Netflix sitt tilbud likt i alle land. Tilbudet av filmer, dokumentarer og serier kan være større i andre land, og det største markedet er definitivt USA. Derfor velger mange norske kunder å bruke den amerikanske versjonen av Netflix. For å kunne gjøre dette på en enkel måte, trenger du en nettjeneste som skjuler eller maskerer nettilkoblingen din. Her kan du for eksempel bruke en SmartDNS-tjeneste, som kjører all din nettrafikk gjennom egne servere dedikert til streamingtjenester som Netflix. Et eksempel på en slik tjeneste er Unblockus, som du tegner et måneds- eller årsabonnement på. For en liten sum per måned, får du et uendelig større tilbud av serier, filmer og dokumentarer på Netflix sin amerikanske versjon.

  • Få den amerikanske versjonen av Netflix
  • Benytt SmartDNS-tjeneste
  • Måneds- eller årsabonnement på Unblockus

Unblockus og VPN

Å benytte VPN er ikke ulovlig, selv om slike tjenester har fått litt dårlig rykte på seg på grunn av litt «shady» bruk. Det finnes dog flere gode tilbydere av slike tjenester, som gjør at du fritt kan benytte den amerikanske versjonen av Netflix. Eksempler på dette er NorVPN, som tilbyr rimelige abonnementer for inntil seks enheter på samme abonnement. Her brukes en kryptert tunell på all din nettrafikk. De har servere i 61 land, og tilbyr rask og stabil tilkobling. Du har også en tjeneste som heter ExpressVPN, som er mye av det samme. De har servere i 94 land, og fjerner blokkeringen på nettstedene og applikasjonene du liker å bruke. Det finnes også en rekke andre tjenester du kan prøve, som for eksempel CyberGhost og PrivateVPN.

Smart DNS-tjenesten Unblockus er en VPN-tjeneste litt annerledes enn andre VPN-tjenester, fordi denne tjenesten ikke maskerer IP-adressen din. Den bare lurer streaming-tilbyderne til å tro at du streamer fra et annet land. Din nettrafikk går fortsatt via Unblockus sine servere, men maskerer ikke IP-adressen din. Dette er muligens den sikreste måten å få tilgang til amerikansk Netflix på. Tjenesten kan brukes på samtlige enheter, enten du vil installere tjenesten på din Androide mobilenhet eller på din Xbox One, Xbox 360, iPhone, PlayStation 3, Apple TV, LG Smart-TV, Sony Smart-TV, Samsung Smart-TV, Panasonic Smart-TV, Windows 8, Mac OSX eller andre plattformer. Tjenesten er fullt lovlig, og tilbyderne gir deg abonnementer som er svært gunstige i pris. De er også enkle å sette opp på enhver plattform.

Amerikansk Netflix i Firefox og Chrome

Det er ingen tvil om at handlingen «å se på tv» har endret seg noe de siste årene. I dag kan du i større grad velge hva du vil se på, takket være streamingtjenester som Netflix. Og du kan i større grad velge hvor du vil «se på tv»; på mobilen, nettbrettet, PC eller TV. I og med at tilbudet av serier og filmer ikke er det samme i alle land, velger mange den amerikanske versjonen av Netflix. For å se på amerikansk Netflix i Firefox eller Chrome, åpner du ganske enkelt nettleseren (Firefox eller Chrome) og installerer Media Hint. Dette er et tillegg for Firefox og Chrome, som «lurer» Netflix til å tro at du er en amerikansk bruker og dermed leder deg til den amerikanske versjonen.

Et tilsvarende tillegg til Firefox og Chrome, er Hola. For å bruke dette tillegget, åpner du ganske enkelt nettleseren din (Firefox eller Chrome) og velger Hola i stedet for Media Hint. Deretter velger du USA som land og installerer tillegget. Et flammetegn vil komme til syne i nettleseren, trykk på tegnet og velg USA. Deretter går du inn på Netflix.com eller Netflix.no. Du kan også gå inn på Google Play og laste ned Hola. Gratisversjonen gir deg fire timer med tv-titting per dag. Vil du ha ubegrenset tilgang, betaler du i underkant av tyve kroner i måneden. Smartflix er et annet alternativ. Dette er et program for PC og Mac, som enkelt og raskt gir deg Netflix sitt globale utvalg av serier og filmer.

Styr unna gratisversjonene

Netflix sine tjenester ble lansert i Norge i 2012, og tall viser at 25 % av den norske befolkningen bruker Netflix daglig (tall fra Forbruker & Media 2017). Dog er tilbudet noe begrenset i Norge. Mens Netflix globalt sett har rundt 14 000 titler på menyen, får du i Norge bare rundt 2000. Det gjør at mange norske brukere tyr til den amerikanske versjonen. Om du går for en VPN-løsning lønner det seg å styre unna gratisversjonene, da de har færre servere slik at streamingen kan bli hakkete og ustabil. Det gikk også rykter for en tid tilbake om at gratis-leverandørene solgte brukernes aktivitetsinformasjon til tredjepart. om du vil ha sikker og stabil-streaming, anbefales et abonnement fra nevnte aktører. De er rimelige, og du er garantert topp kvalitet på streamingen!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *