Nyttige funksjoner i Android

Android ble tidlig en stor utfordrer til Apple, som hadde dominert markedet i mange år. Android baserer seg på det åpne kildeoperativsystemet Linux, og er derav brukerbasert. Dette betyr at man har stor valgfrihet i forhold til Apple, som kontrolleres av et firma. Man kan også velge mellom telefoner i alle ulike prisklasser. Med en Android-telefon, er det et hav av muligheter for å optimalisere telefonens funksjoner. Dette kan inkludere hastighet, sikkerhet, underholdning eller brukervennlighet.

I motsetning til iPhone sitt iOS system (som er relativt lukket), tillater Android en høy grad av brukerstyrt tilpasning. Dette kan være å endre designet, temaer, hvordan knapper skal se ut og hvor de skal være plassert på displayet. Ved å integrere programvare fra ekstern programvare, kan man style telefonen til å bli virkelig kul. Fordelaktig er også hurtiginnstilling-baren øverst på displayet, som gjør det raskt og lett å skru av og på funksjoner.

Sikkerhet først

«Finn enheten min» er en unik funksjon som lokaliserer telefonen dersom du ikke finner den. Systemet linkes opp mot Google. Ved å trykke på en knapp, vil telefonen ringe høyere enn normalt, forutsatt at den er påslått. I tillegg kan man få opp et kart over det siste stedet telefonen ble registrert på. Skulle noen ha funnet telefonen, kan man velge å slette alt innholdet eller stenge den. Husk å aktivere denne funksjonen med en gang du får Android-telefon.

Man bør også slå på backup i tilfelle data skulle gå tapt ved en senere anledning. Dette gjøres ved å gå til innstillinger –> bruker –> velg Google account, og deretter synkroniser ønsket materiale. Spesielt lurt er det bruke Google Photos, som gir ubegrenset lagring av alle telefonens bilder. Dette kan brukes på mobiler så vel som PC, Mac og nettbrett. For økt sikkerhet, bør man etablere fingeravtrykk som passord i innstillinger, og bruke det ved betaling i Google Play.

Optimaliser batteritid

Det er mange tiltak som kan gi økt levetid på batteriet. Kanskje det viktigste er å redusere skjermlyset. Dette bruker enormt mye strøm om man har det på fullt hele tiden. Man kan på enkelte telefoner stille inn lyset til bedre å tilpasse seg omstendighetene. Et annet tiltak er å stille inn WiFi til å være skrudd på selv når telefonen er i sovemodus. På denne måten slipper telefonen å koble av og på WiFi hver gang man låser opp telefonen.

Selv om Android ikke er kjent for å ha spesielt lang levetid, kan funksjoner som «batteri-sparer» være gunstig. Gå til innstillinger –> batteri for å se en oversikt over hvordan batterikapasiteten fordeler seg. Du kan her også avinstallere apper du sjeldent bruker, eller tar unødvendig mye kapasitet. Skru av unødvendige push-varsler for individuelle apper, og unngå å samle opp altfor mange apper. Disse kan lukkes i ikonet nederst til venstre, for så å velge «lukk alle».

Brukervennlighet med NFC

NFC er kanskje den kuleste funksjonen på Android. Det er en måte for telefonen å kommunisere med noe på nært hold, ved å etablere en trådløs sone med en radius på 4 cm. Man kan f. eks. koble Bluetooth-øretelefoner til telefonen med ett tasteklikk, eller overføre store mengder data fra en gammel til en ny telefon. NFC gjør til og med at man kan automatisk sende ut en tekstmelding til en kontakt i det man går inn døra hjemme.

Med Android Pay kan man betale trådløst med mobilen eller Android-klokke på enkelte betalingsautomater. Dette grunnet en innebygget chip som kommuniserer med kortterminalen. Android-brukere er heldige i at de har det største utvalget av slike tjenester å velge mellom. Apple Pay ligger dog like i helene på Android. I tillegg finnes smarte funksjoner som lar deg enkelte overføre bilder, filer, videoer og kontakter til andre telefoner. Dette gjør at du slipper å laste opp ting til skyer, eller bruke kabel til PC.

Spar tid med Google Assistant

Mye tasting og klikking kan fort bli slitsomt i lengden, spesielt om du har en travel kalender. Google Assistant hjelper en med å holde oversikt over planer, ta notater, samt utføre kommandoer. Det er over 100 ulike Google-kommandoer. Om man ikke orker å sette på vekkerklokka, kan man f. eks. be om å bli vekket opp innen et par timer. Man kan også få spilt av en spesifikk låt fra Spotify. Alt man trenger å bruke kommandoen «Okay Google…» etterfulgt av kommandoen.

Attraktivt operativsystem

Android har med andre ord veldig mange funksjoner som gir deg mer effektiv bruk av mobilen. Enten det er raskere hastighet eller smarte hjelpemidler, har Android mange funksjoner iPhone ikke har. Men kanskje viktigst er det enorme utvalget som finnes av apper og fleksibilitet på å endre telefonens utseende og temaer. Dette er fordelen med et åpent operativsystem. Derfor er Android også et annerledes operativsystem , og fortsetter å dominere det globale mobilmarkedet inntil videre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *